Handleidingen voor het downloaden van bankbestanden

Downloaden digitale bankbestanden Van Lanschot.

Om uw bankafschriften veel sneller en efficiënter te kunnen verwerken in uw administratie, kunt u via uw bank een digitale versie van uw bankafschriften downloaden. Dit bestand kunnen wij vervolgens importeren in uw administratie.

U kunt daarbij het bestand op uw voorwaarden direct laten verwerken. Dat bespaart u heel veel tijd. Hoe u het juiste digitale bankbestand moet downloaden bij uw bank, wordt hieronder uitgelegd.

Tip! Maak voor de afschriften eerst een map aan, bijvoorbeeld ‘Bankafschriften’, die u elke keer weer opnieuw gebruikt om de bestanden in op te slaan. Op die manier kunt u ze weer gemakkelijk terugvinden.

Een digitaal bankafschrift downloaden

  1. Log in op uw van omgeving voor internetbankieren. In het menu aan de linkerkant doet u het volgende: Ga naar: Beheer en klik op Exporteren mutaties. 
  2. Begindatum: geef de begindatum vanaf wanneer u de mutaties wilt opvragen.
  3. Selecteer rekening: (indien u over meerdere rekeningen beschikt): selecteer de gewenste rekening waarvan u de mutaties wilt verwerken in uw boekhouding.
  4. Selecteer uw bank: MT940 FvL voor van Lanschot en MT940 voor C&E Bankiers.
  5. Einddatum: geef de einddatum tot wanneer u de mutaties wilt opvragen.
  6. Export: klik op exporteren. Er wordt gevraagd wat u met het bestand wilt doen. U kunt het digitale bankafschrift nu downloaden.
  7. Klik op save of opslaan. Sla het bestand op uw eigen computer op.

Dit bestand kunt u e-mailen aan administratie@dezorgaccountants.nl