Handleidingen voor het downloaden van bankbestanden

Downloaden digitale bankbestanden Rabobank

Om uw bankafschriften veel sneller en efficiënter te kunnen verwerken in uw administratie, kunt u via uw bank een digitale versie van uw bankafschriften downloaden. Dit bestand kunnen wij vervolgens importeren in uw administratie.

U kunt daarbij het bestand op uw voorwaarden direct laten verwerken. Dat bespaart u heel veel tijd. Hoe u het juiste digitale bankbestand moet downloaden bij uw bank, wordt hieronder uitgelegd.

Tip! Maak voor de afschriften eerst een map aan, bijvoorbeeld ‘Bankafschriften’, die u elke keer weer opnieuw gebruikt om de bestanden in op te slaan. Op die manier kunt u ze weer gemakkelijk terugvinden.

Een digitaal bankafschrift downloaden

  1. Ga naar rabobank.nl
  2. Log in met de inloggegevens die u heeft ontvangen van de Rabobank.
  3. Kies voor ‘Betalen en Sparen’:
  4. Kies vervolgens voor ‘Downloaden transacties’:
  5. Zorg ervoor dat alle bankrekeningen zijn aangevinkt en vult u bij periode bij ‘Datum vanaf’ de begindatum in en bij ‘Datum tot en met’ de einddatum in van de periode die u wilt downloaden, u kunt maximaal een kwartaal per keer downloaden dus is het nodig om de 4 kwartalen los van elkaar op te slaan.
  6. Controleer daarna of bij formaat ‘MT940 structured’ is geselecteerd bij een zakelijke bankrekening of ‘CSV/TXT (komma gescheiden)’ bij een particuliere rekening. Zo niet, dan kunt u dit aanpassen via het drop down menu.
  7. Klik vervolgens op downloaden en kies voor de optie ‘Opslaan als’. Sla het bestand op in de door u aangemaakte map voor de bankafschriften.

Er wordt gevraagd wat u met het bestand wilt doen. U kunt het digitale bankafschrift nu downloaden. Klik op save of opslaan en kies vervolgens opslaan als type *.* alle bestanden. Sla het bestand op uw eigen computer op. Dit bestand kunt u e-mailen aan administratie@dezorgaccountants.nl