Handleidingen voor het downloaden van bankbestanden

Downloaden digitale bankbestanden Knab

Om uw bankafschriften veel sneller en efficiënter te kunnen verwerken in uw administratie, kunt u via uw bank een digitale versie van uw bankafschriften downloaden. Dit bestand kunnen wij vervolgens importeren in uw administratie.

U kunt daarbij het bestand op uw voorwaarden direct laten verwerken. Dat bespaart u heel veel tijd. Hoe u het juiste digitale bankbestand moet downloaden bij uw bank, wordt hieronder uitgelegd.

Tip! Maak voor de afschriften eerst een map aan, bijvoorbeeld ‘Bankafschriften’, die u elke keer weer opnieuw gebruikt om de bestanden in op te slaan. Op die manier kunt u ze weer gemakkelijk terugvinden.

Een digitaal bankafschrift downloaden

  1. U gaat naar de website van de KNAB bank en u logt in bij internet bankieren (https://persoonlijk.knab.nl/inloggen)
  2. Selecteer uw bankrekening (maximaal 1)
  3. Kies het tabblad ‘Zoeken en downloaden’
  4. Vul de ‘datum van’ en ‘t/m’ in
  5. Klik op de knop Selectie downloaden
  6. Kies het juiste bestandsformaat (MT940)
  7. Klik op de knop Selectie downloaden
  8. Sla het bestand op in de goede map

Meer informatie over het downloaden van dagafschriften kunt u vinden op de website van Knab (https://www.knab.nl/download-bankafschrift#Knab).

Er wordt gevraagd wat u met het bestand wilt doen. U kunt het digitale bankafschrift nu downloaden. Klik op save of opslaan en kies vervolgens opslaan als type *.* alle bestanden. Sla het bestand op uw eigen computer op.Dit bestand kunt u e-mailen aan administratie@dezorgaccountants.nl