Handleidingen voor het downloaden van bankbestanden

Downloaden digitale bankbestanden ING-bank.

Om uw bankafschriften veel sneller en efficiënter te kunnen verwerken in uw administratie, kunt u via uw bank een digitale versie van uw bankafschriften downloaden. Dit bestand kunnen wij vervolgens importeren in uw administratie.

U kunt daarbij het bestand op uw voorwaarden direct laten verwerken. Dat bespaart u heel veel tijd. Hoe u het juiste digitale bankbestand moet downloaden bij uw bank, wordt hieronder uitgelegd.

Tip! Maak voor de afschriften eerst een map aan, bijvoorbeeld ‘Bankafschriften’, die u elke keer weer opnieuw gebruikt om de bestanden in op te slaan. Op die manier kunt u ze weer gemakkelijk terugvinden.

Een digitaal bankafschrift downloaden

  1. Ga naar https://mijn.ing.nl.
  2. Log in met de inloggegevens die u heeft ontvangen van de ING.
  3. Kies voor ‘Af- en bijschrijvingen”’:
  4. Kies vervolgens voor ‘Downloaden’:
  5. Vul daarna bij ‘Van datum’ de begindatum in van de periode in die u wilt downloaden en bij ‘T/m datum’ de einddatum van de periode die u wilt downloaden:
  6. Heeft u een privé rekening, kies voor het formaat CSV, u dit aanpassen via het drop down menu. Klik vervolgens op downloaden en kies voor de optie ‘Opslaan als’. Sla het bestand op in de door u aangemaakte map voor de bankafschriften
  7. Heeft u een zakelijke rekening? Kies dan voor het formaat ‘MT940 IBAN’, u kunt dit aanpassen via het drop down menu. Klik vervolgens op downloaden en kies voor de optie ‘Opslaan als’. Sla het bestand op in de door u aangemaakte map voor de bankafschriften.

Er wordt gevraagd wat u met het bestand wilt doen. U kunt het digitale bankafschrift nu downloaden. Klik op save of opslaan en kies vervolgens opslaan als type *.* alle bestanden. Sla het bestand op uw eigen computer op. Dit bestand kunt u e-mailen aan administratie@dezorgaccountants.nl