Handleidingen voor het downloaden van bankbestanden

Downloaden digitale bankbestanden ABN AMRO bank

Om uw bankafschriften veel sneller en efficiënter te kunnen verwerken in uw administratie, kunt u via uw bank een digitale versie van uw bankafschriften downloaden. Dit bestand kunnen wij vervolgens importeren in uw administratie.

U kunt daarbij het bestand op uw voorwaarden direct laten verwerken. Dat bespaart u heel veel tijd. Hoe u het juiste digitale bankbestand moet downloaden bij uw bank, wordt hieronder uitgelegd.

Tip! Maak voor de afschriften eerst een map aan, bijvoorbeeld ‘Bankafschriften’, die u elke keer weer opnieuw gebruikt om de bestanden in op te slaan. Op die manier kunt u ze weer gemakkelijk terugvinden.

Een digitaal bankafschrift downloaden

  1. Ga naar de website van ABN AMRO. Log in volgens de standaard procedure en selecteer een bankrekening.
  2. Kies in het menu ‘Zelf regelen’ voor ‘Bij- en afschrijvingen downloaden’. Selecteer alle rekeningen als je de mutaties van al je rekeningen wilt downloaden. Of kies één of meerdere rekeningen als je alleen de gegevens van bepaalde rekeningen wilt downloaden. Klik op de betreffende rekening(en). De geselecteerde rekeningen herken je aan een blauwe achtergrond.
  3. Kies dan ‘van dd-mm-jjjj tot dd-mm-jjjj ‘. Bij ‘van’ vul je de gewenste datum in waar vanaf je de mutaties wilt downloaden. Deze datum kan uiterlijk 18 maanden in het verleden liggen. Bij ‘tot’ wordt standaard de huidige datum ingevuld. Wil je een andere datum? Dan kun je dit veranderen. Deze datum mag niet in de toekomst liggen.
  4. Selecteer het juiste formaat: MT940.
  5. Klik op download en sla het bestand op.

Dit bestand kunt u e-mailen aan administratie@dezorgaccountants.nl