Zorgverzekeraars vereenvoudigen continuïteitsbijdrage

Zorgverzekeraars gaan vanaf komende zomer de generieke continuïteitsbijdrage (CB) definitief vaststellen. Zorgaanbieders die deze financiële tegemoetkoming hebben aangevraagd en al een voorlopige bijdrage hebben gehad, krijgen dan een eindafrekening. Die is vereenvoudigd.

Vanaf mei 2020 konden zorgaanbieders een aanvraag indienen voor de generieke continuïteitsbijdrage, die vervolgens door zorgverzekeraars is uitbetaald. Dit betrof op dat moment een voorlopige bijdrage, die medio 2021 definitief vastgesteld zou worden. Om daarmee te starten is de berekening iets vereenvoudigd.
Per zorgverzekeraar
Gekozen is de definitieve berekening decentraal uit te voeren – door iedere zorgverzekeraar zelf. Dat was ook bij de voorlopige berekening. Om onbedoelde negatieve effecten voor zorgaanbieders te voorkomen, wordt inhaalzorg niet meegenomen in de berekening. De omvang van de inhaalzorg is dus op ‘nul euro’ gesteld.

Voor zelfstandige behandelcentra (zbc’s) geldt deze wijziging vooralsnog niet. De vaststelling van de continuïteitsbijdrage vindt vanwege de bekostigingssystematiek op een later tijdstip plaats.

Door: Frits Baltesen
Bron: Skipr.nl

Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.