Downloaden digitale bankbestanden ABN-AMRO

 

Om uw bankafschriften veel sneller en efficiënter te kunnen verwerken in uw administratie, kunt u via uw bank een digitale versie van uw bankafschriften downloaden. Dit bestand kunnen wij vervolgens importeren in uw administratie.

U kunt daarbij het bestand op uw voorwaarden direct laten verwerken. Dat bespaart u heel veel tijd. Hoe u het juiste digitale bankbestand moet downloaden bij uw bank, wordt hieronder uitgelegd.

Tip! Maak voor de afschriften eerst een map aan, bijvoorbeeld ‘Bankafschriften’, die u elke keer weer opnieuw gebruikt om de bestanden in op te slaan. Op die manier kunt u ze weer gemakkelijk terugvinden.

 

Een digitaal bankafschrift downloaden

1.       Log in op Internet Bankieren.

2.       Kies in het menu 'tools' voor 'mutaties'.

3.       Selecteer alle rekeningen als u de mutaties van al uw rekeningen wilt downloaden. Of kies één of meerdere rekeningen als u alleen de gegevens van bepaalde rekeningen wilt downloaden. Klik op de betreffende rekening(en). De geselecteerde rekeningen herkent u aan een blauwe achtergrond.

4.       Kies de periode

5.       Als u 'vanaf datum laatste download' kiest, dan downloadt u de mutaties van de datum vanaf de datum van de laatste download tot de dag van vandaag.

6.       Wilt u een andere periode downloaden? Kies dan 'van … tot …'. Bij 'van' vult u de gewenste datum in waar vanaf u de mutaties wilt downloaden. Deze datum kan uiterlijk 18 maanden in het verleden liggen. Bij 'tot' wordt standaard de huidige datum ingevuld. Wilt u een andere datum? Dan kunt u dit veranderen. Deze datum mag niet in de toekomst liggen.

7.       Kies het formaat

8.       Kies het formaat ” MT940” om de mutaties in op te slaan.

9.       Importeer de bestanden

 

 

Er wordt gevraagd wat u met het bestand wilt doen. U kunt het digitale bankafschrift nu downloaden. Klik op save of opslaan en kies vervolgens opslaan als type *.* alle bestanden. Sla het bestand op uw eigen computer op. Dit bestand kunt u e-mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.